Nekem is így történt... Igaz, nekem nincs évközi kavarás, mert jó ideje január 1 a biztosítási évfordulóm az átkötések miatt. A netrisken intéztem amúgy, az értesítő emailjükben benne van, hogy akár inkasszó, akár bármi más, a baleseti adóról küldenek díjbekérőt, mert az a biztosítók felelőssége, hogy beszedjék-befizessék. Megkaptam a csekket meg a díjesedékességi értesítőt, benne van a kalkulált éves díj, meg külön sorban a baleseti adó mértéke.
Majd az autóé lesz mókás, mert annak a kötelezőjéről még csak emailben kaptam meg az értesítőt, át is utaltam, de abba még nem volt beleszámolva az adó.
Amúgy a legegyszerűbben úgy tudod tisztába tenni a dolgokat, ha megkeresed az ajánlatot, amit a köteleződ megkötésekor kaptál, azon szerepelnie kell a kalkulált éves díj mértékének, meg a választott fizetési ütemezésnek megfelelő részlet összegének is.

Eredeti szerző
csacskamacs
Jelentem, én kaptam...

... és az én kis papíromon feketén-fehéren rajta van a baleseti adó megnevezése és összege is. Csekken fizetem az egész évest, a csekk fölötti papírka címe vagy neve - ez van vastaggal szedve, hogy "Díjesedékességi értesítő", aztán mindenféle adat, pl. bizonylatszám, fizetési határidő, fizetési mód, stb, majd ismét vastaggal egy sor - mint egy táblázat címsora - Jogcím, Összeg (Ft) ÁFA/Ft, fizetendő. Az ezalatti sor úgy kezdődik, hogy "Bizt. díjrészlet...", a következő sor pedig "
Baleseti adó..."

és persze ott az összeg is, ami frankón 33 %... hogy az ég szakadna rájuk...

"Széles az út, sehol a cél, hideg a szél, szemébe vág..."
Könyvjelzők