+ Válasz a Témára
2643. oldal, összesen 2652 ElsőElső ... 1643214325432593263326382639264026412642264326442645264626472648 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 26,421-tól/től 26,430-ig összesen 26513
Like Tree143Lájk

Téma: Fecsegő

_bq_ logója
    _bq_ jelenleg nem elérhető Motoros _bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2009 Jan
    Hol
    Debrecen
    Üzenet
    1,463
    Blog bejegyzés
    20
    Kép
    23
    Hírnév szint
    29
    Persze, hogy kint sem fenékig tejfel, meg nem fognak senkinek vagyonokat dobni az ölébe a két szép szeméért, és ott is melózni kell a boldogulásért. Főleg, ha minden háttér nélkül, csak úgy bele a vakvilágba indul neki az ember, netán még minimális nyelvtudás nélkül is ráadásul. Nyilván ezért van az, hogy nem fog mindenki, akinek pillanatnyi elkeseredésében megfordul a fejében a külföld, másnap felkerekedni, és elindulni Hegyeshalomnak. Főleg, ha valamilyen szinten már gyökeret is eresztett ott, ahol van, és nem egyszál egyedüliként egy albérletből kellene egy "kicsit" távolabbi albérletbe költöznie.
    Csak azt próbáltam elmondani, hogy nem mindenkinek megoldás és reális alternatíva az az út, amin te végigmentél mostanáig, és nem feltétlenül azért, mert kényelmes, vagy lusta. És nem azért beszéli ki a keserveit akár fészbúkon, akár valami fórumon, akár haverokkal egy sör mellett, mert nem próbál tenni ellene, hanem, mert egy kis feszültséglevezetés, meg virtuális világmegváltás után könnyebb szívvel megy vissza robotolni.
    nana, tagama and bad titaa like this.
    "Széles az út, sehol a cél, hideg a szél, szemébe vág..."

mina logója
    mina jelenleg nem elérhető Ősblogger mina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Jun
    Hol
    Otthon.
    Üzenet
    3,715
    Blog bejegyzés
    267
    Kép
    1571
    Hírnév szint
    64
    Hááát... persze a dühöngés kell, csak kérdés, hogy mennyire építő, ha valakinek a kommentjeinek a nagy része szitkozódás... no mindegy, én fenntartom azt a nézetemet, ha valaki akarja, akkor tud változtatni a helyzetén. Persze nem úgy kell mint nekem, lehet még ezerféleképpen, csak elmondtam nekem hogy ment... Akarni kell változtatni, és aztán meg tenni is kell érte, mert a saját életünkért mi vagyunk egyedül felelősek. Azt biza nem lehet másra kenni.
    Viszont ha már sikerült a saját világunkat megfordítani, vele fog fordulni az egész világ...
    nana and brigó like this.
    Mindenütt jó, de legjobb motoron! www.minafoto.hu www.goldlaser.hu

brigó logója
    brigó jelenleg nem elérhető kényelmi motoros brigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2010 May
    Hol
    Pilisszentiván
    Üzenet
    2,002
    Blog bejegyzés
    17
    Kép
    21
    Hírnév szint
    38
    Igen anyu!
    nana and yama750 like this.
    „Ne alacsonyítsd le az igazságot azzal, hogy vonakodó elmékre erőlteted!

nana logója
    nana jelenleg nem elérhető nanana, Life is Life! nana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Apr
    Hol
    Árpádföld
    Üzenet
    9,888
    Blog bejegyzés
    131
    Kép
    25762
    Hírnév szint
    10
    Egyetértek...

Nekem is jött egy komment a blogomhoz, hogy akinek pénze van és mehetne... hát mi sem a párnahuzatból húzgáljuk elő a pénzt.
    Én spec. kb. 92 óta "vállalkozó" vagyok. Mert úgy tudtam csak aerobicot oktatni, ha számlát adok. Bejelentve senki nem vett volna fel. Viszont ennek is megvannak a maga nehézségei. Pl. hogy azóta fizetek folyamatosan könyvelőt, mert magamtól nem tudok kiigazodni a jogszabályokon... és ha már megvolt a "vállalkozás" az emberben elkezd kialakulni valamiféle vállalkozói gondolkodásmód. Ha nem havi fixért dolgozol, hónapról-hónapra gondolkodni kell azon, hogy miből fogsz megélni. De nekem ez bejön. Szeretem, hogy frissen van tartva az elmém, még ha néha ki is merül az akksi.
    yama750 and tagama like this.

leper logója
    leper jelenleg nem elérhető Motoros leper a hírneve előtte járleper a hírneve előtte járleper a hírneve előtte járleper a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2011 Aug
    Hol
    Királyháza
    Üzenet
    1,193
    Blog bejegyzés
    1
    Hírnév szint
    16
    Idézet Eredeti szerző nana Üzenet megjelenítése
    Egyetértek...

Nekem is jött egy komment a blogomhoz, hogy akinek pénze van és mehetne... hát mi sem a párnahuzatból húzgáljuk elő a pénzt.
    Én spec. kb. 92 óta "vállalkozó" vagyok. Mert úgy tudtam csak aerobicot oktatni, ha számlát adok. Bejelentve senki nem vett volna fel. Viszont ennek is megvannak a maga nehézségei. Pl. hogy azóta fizetek folyamatosan könyvelőt, mert magamtól nem tudok kiigazodni a jogszabályokon... és ha már megvolt a "vállalkozás" az emberben elkezd kialakulni valamiféle vállalkozói gondolkodásmód. Ha nem havi fixért dolgozol, hónapról-hónapra gondolkodni kell azon, hogy miből fogsz megélni. De nekem ez bejön. Szeretem, hogy frissen van tartva az elmém, még ha néha ki is merül az akksi.
    Aki havi fixből kell, hogy megéljen, annak is kuv@ra kell gondolkoznia, hogy miből fog megélni.
    Zöld Piszok lájkolja ezt.
    "A blues arról szól, hogy elveszítesz valakit, akit szerettél, és nincs elég pénzed, hogy leidd magad"

nana logója
    nana jelenleg nem elérhető nanana, Life is Life! nana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Apr
    Hol
    Árpádföld
    Üzenet
    9,888
    Blog bejegyzés
    131
    Kép
    25762
    Hírnév szint
    10
    Az igaz, de annak legalább a havi fix biztos.

leper logója
    leper jelenleg nem elérhető Motoros leper a hírneve előtte járleper a hírneve előtte járleper a hírneve előtte járleper a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2011 Aug
    Hol
    Királyháza
    Üzenet
    1,193
    Blog bejegyzés
    1
    Hírnév szint
    16
    Idézet Eredeti szerző nana Üzenet megjelenítése
    Az igaz, de annak legalább a havi fix biztos.
    A fix az biztos, még, ha semmire sem elég.
    nana and tagama like this.
    "A blues arról szól, hogy elveszítesz valakit, akit szerettél, és nincs elég pénzed, hogy leidd magad"

birge logója
    birge jelenleg nem elérhető Az igazi nyuszimotoros birge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2008 Mar
    Üzenet
    7,178
    Blog bejegyzés
    108
    Kép
    174
    Hírnév szint
    91
    Nem tudom, melyik topicba illik, de ha valaki nem akar tizenezreket költeni esőruhára, tudok egy tuti lelőhelyet, ahol 3.000 Ft-ért adják
    birge kisbetűűűű!
    "a birge, aki benzin nélkül is tud motorozni. Simán eltolja az uticélig".

_bq_ logója
    _bq_ jelenleg nem elérhető Motoros _bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár_bq_ a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2009 Jan
    Hol
    Debrecen
    Üzenet
    1,463
    Blog bejegyzés
    20
    Kép
    23
    Hírnév szint
    29
    A B125-ös cikkhez jutott még eszembe egy gondolat, de mivel már lezárt téma, ezért itt boldogítalak vele benneteket

Kicsit utánabogarásztam, mert én még valahol ott jártam, hogy a kategóriabővítés életkorhoz, meg meglévő előző jogsihoz van kötve, és őszintén szólva, marhára meglepett ez a változtatás, hogy már nem a legalább 1 éves kisebb kategóriás jogsi, meg a betöltött 21 éves kor a feltétel a nagy A-hoz . Viszont, szerintem, ezzel együtt sem az az elmebetegség, hogy a B125 is bővíthető korlátozás nélküli A-ra, hanem, hogy bármelyik csak 1 éven belül. Ezzel gyakorlatilag kizárták azt, hogy az ember elkezdjen motorozni legálisan egy kisebb kategóriában, aztán, mikor már úgy érzi, elég rutint szerzett, viszonylag fájdalommentesen bővíthessen a nagyobbra. Csak az autósiskolák járnak jól, mert ők a full kezdő nagy A-sokat először úgyis valami kisebbre ültetik rá a rutinpályán, hogy szokják (előre borítékolva ezzel a pótórákat, mert a tanuló először levezet pár órát a kicsivel, de aztán a biztonság kedvéért úgyis levezettetik vele minimum a kötelező óraszámot a nagyon is, "hogy hozzászokj, meg biztos legyen a vizsga"). Akik meg önszántukból kezdenek kicsin, 1-2 évet úgyis lehúznak rajta, mire úgy érzik, váltanának, és ezért kezdhetik az egészet elölről.
    Lényeg a lényeg, hogy nem emiatt is a B125-re kellene ráhúzni a vizes lepedőt, meg agitálni ellene, hanem, szerintem, azért kellene inkább kampányolni, hogy visszaállítsák a régi rendszert, ne maximum 1 éven belül engedjék a bővítést, hanem minimum 1 (de inkább 2) éves kisebb kategóriás jogsi legyen a könnyített kategóriabővítés feltétele. Feltéve, hogy a szabály célja a vezető (legalább elméleti) védelme, és nem az autósiskolák bevételeinek maximalizálása...
    csacskamacs and tagama like this.
    "Széles az út, sehol a cél, hideg a szél, szemébe vág..."

leper logója
    Regisztrált
    2011 Aug
    Hol
    Királyháza
    Üzenet
    1,193
    Blog bejegyzés
    1
    Hírnév szint
    16
    A fékezés háhás téma. Legközelebb a kanyarodásról beszélünk.

+ Válasz a Témára

A téma címkéi

Könyvjelzők

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted