Nahátakkor... Tegnap hazafelé jöttünk Poroszlóról Mologyeccel és Klementinával. Nem tudom melyik községben jártunk, amikor is Mologyec előzött, én még megigazítottam a tükröm, majd mentem volna utána, de hiába húztam a gázt, semmi nem történt. Szerencsére épp olyan helyen jártunk, hogy félre tudtam gurulni. És értetlenül néztem ki a fejemből. Indítottam volna, semmi. Az akksi a szombat reggeli bebikázás óta tökéletesen szuperált, a műszerfal világított, szóval kizártam, hogy azzal lenne gond. Közben Mologyecék észrevették, hogy eltűntem és visszajöttek. Hívtam Szacsát, hátha van ötlete, persze nem vette fel. Amikor is Mologyeccel közösen megállapítottuk, hogy a vészleállítót megnyomtam menet közben, ahogy a tükröt igazítottam. Aztán sebességben akartam elindítani, ezért nem ment. Szőőőke!![]()
Four wheels move the body - but two wheels MOVE THE SOUL!
Hoppá... a Honda nem indul sebességben, behúzott kuplunggal? Vagy nincs rajta kuplungkapcsoló? Maradok a gagyi Suzukimnál...![]()
"Széles az út, sehol a cél, hideg a szél, szemébe vág..."
Én ma leparkoltam a járdán egy autó mellett, és elmentem dolgomat intézni. Amikor jövök vissza látom, hogy az autó tulaja bosszúsan méregeti a járgányt, majd közölte, hogy így nem tud beszállni a kocsiba... És, hogy ő megérti, hogy kis helyet akarok elfoglalni, ő is motorozik, mert motoros rendőr, de legyek kedves odébb tenni a fenekemet. Mondtam neki, hogy elnézést, a hölgyek motorral sem képesek normálisan parkolni... Megértő volt.![]()
) Nekem volt gyszer olyan, hoyg megálltam (kocsival) egy réteses előtt (szabálytalanul), hogy csak beaszaladok, veszek valami sütit. Közben ott összefutottam egy régi ismerőssel, aki a közelben vett lakást. Felaszaladtunk hozzá körülnézni. Fél óra múlva jövök le, látom ott áll a 12 dühös ember, akik nem tudtak kiállni tőlem a parkolóból, mert keresztben álltam meg, majd jól elfeledkezdem magamról.
DD
Sok sok kedves BruhahaAhogy visszaolvasok...tök aranyos sztorik
És ahogy előadjátok, hát inkább kedves kis vicces történetek
Bár nem tudom mit szóltam volna ha valaki mögém parkol...jaaaa, nekem nincs is autóm![]()
Évci! Én is jártam már így a vészleállítóval, csak rágó kidobásnál sodortam el a kapcsolót. Szombaton sebességben hagyva álltam le és nem akart indulni. Kellett néhány másperc mire rájöttem, hogy miújság. (még nem hagytam sebességben soha a motorom, így nem tudtam, hogy van ilyen funkciója is)
Dehát csak így szoksz össze a motoroddal, hogy ezeket szépen felfedezed! Nem szégyen ez, csak jót lehet rajta kacarászni - ettől vagyunk csajok!
"Bolygónk intelligenciájának végösszege állandó. Népessége folyton növekszik."
Tagama szaktárs útikompresszorjához szeretnék hozzáfűzni egy történetet:
Még kezdő futár koromban jártunk mindenféle robogóval, néha az iroda előtt szereltünk motort, defektet.
Egyszer az egyik kollégának buheráltuk a robogóját, lapos volt a gumija állandóan ezért szerzett valahonnan egy kis elektromos kompresszort amit rácsomóztunk rettentő hosszú dróttal az akksira a gumicsövet meg jó erősen a hátsó kerék szelepsapkájára nyomtuk fújás miatt!
De mivel az akksi gyengécske volt ezért kitaláltuk, hogy járassuk a motort alapjáraton.
Járattuk.
Kevés volt.
A motor és a kompresszor tulaja ekkor úgy döntött, hogy meghúzza a gázt, hogy legyen fordulat az áramtermeléshez.
Lett fordulat.
Annyira, hogy a hátsó kerék is serényen elkezdett forogni mint a villám és a rádugott gumicsőnél fogva - mint valami modern kori parittyázó gép - vagy tízszer legalább megforgatta a kompresszort és minden alsó holtponton oda is csapta járda aszfaltjához ami által garanciáját azon nyomban elvesztette és apró darabokra esett!
Az eset mély nyomot hagyott a járdában!![]()
Jobbára ártalmatlan!
Könyvjelzők