Ha már így alakult, még egy eset:
A sztori tárgya én voltam, a Zündapp megvétele után jöttünk hazafelé, fater elől autóval, mögötte ballagtam a motorral. Tök ismeretlen volt a motor, szarul beállított karburátorral, megszorult első villával és első fék és világítás nélkül. (PErsze semmi papír, biztosítás, stb nem volt akkor róla) Így ballagunk hazafelé, közben fater kicsit elszakadt tőlem. Egyik kanyar után látom rendőrök az út szélén kb 200m -re előttem. Na mondom meg ne állítsatok, lécciiii... Hát a kuuurva motor meg kb 10 m-re a rendőrökön túlhaladva elkezdett fuldokolni... megállt... gurulok lendületből míg futja... MEgállok, hátranézek, rendőrök 30 méterrel mögöttem, és néznek... Mondom ennek a fele se tréfa, felléptem a lábtartóra, és veszettül elkezdtem rollerozni vele, egész a következő kanyarig...
Két nap múlva a faluban köröztem a motorral, aztán elindultam Tapolca felé... a faluvégi kanyarnál fék, kanyar, kihúúúúúúúúúúzatás.... elég nehezen akart gyorsulni, de csak pörgettem pörgettem... tenném be ötödikbe, mintha falnak mennék mikor behúztam a kuplungot, annyira elkezdett lassulni... Félreállok mivan, fékdob tűzforró,rápökve serceg... Hűha, ebből mi lesz, kerék nem forog... Nagy IQ-mmal rájöttem hogy visszafele forog a kerék csak előre nem... Hát marha nagy élmény volt 4 KM-t HÁTRAFELÉ HAZATOLNI a motort... közbe kb 20 autóból bámultak csodálkozó fejek hogy megőrültem-e... (utólag kiderült hogy a fékpofáról leszekadt a ferodol mikor fékeztem, és a darabok összeékelődtek, ezért fogott a fék...)
Egy másik gyöngyszem:
Még jogsinélküli, réten motorozós időkben történt. Én még a robogót nyúztam, haver meg egy kis 50-es babattaszerű puch-kal szaladgált. Egyik délután kimentünk rétre/erdőbe "motorozni". Az egyik ilyen földúton "repesztettünk" mikor haver a földút másik kitaposott sávjában beállt mellém és így egymás mellett haladtunk. Nagyon élvezte a helyzetet, mert vigyorgott mint egy halloween-tök, és folyton rám bámult. Előre persze nem nézett... Így elég volt hogy kb 20 cm-t félrement a kitaposott nyomból, és neki egy szántáskor otthagyott földbuckának... PErsze közben végig énegem bámult, a hülye tök-vigyorral az arcán

Én így kb 1 m-ről szemlélve gyönyörködtettem benne, hogy átbukfencezve a kormányon supeman-ként
próbál mellettem maradni, a hülyegyerek vigyor helyett immár furcsa értetlen arckifejezéssel

Könyvjelzők