+ Válasz a Témára
36. oldal, összesen 39 ElsőElső ... 26313233343536373839 UtolsóUtolsó
Eredmények 351-tól/től 360-ig összesen 389
Like Tree4Lájk

Téma: Motorszerelés

babulu logója
    babulu jelenleg nem elérhető Hivatásos Darazsász babulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2009 Mar
    Hol
    XV. Újpalota
    Üzenet
    1,711
    Blog bejegyzés
    12
    Kép
    143
    Hírnév szint
    30
    Ha alu, akkor lehet érdemes lenne megpróbálkozni a javíttatással. Bár nem emlékszem, mekkora volt a sérülés...
    Cogito ergo sum - Motorozok, tehát vagyok

picar logója
    picar jelenleg nem elérhető Csipcsiripp :) picar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2008 Jan
    Hol
    Acélváros
    Üzenet
    4,603
    Blog bejegyzés
    12
    Kép
    1032
    Hírnév szint
    64
    Jelenleg így állunk az Úr színe előtt:
    Csatolt képek (megtekintésükhöz <a name=regisztrált tagnak kell lenned - to view the attachments you need to be a registered member)" /> Csatolt képek (megtekintésükhöz regisztrált tagnak kell lenned - to view the attachments you need to be a registered member)
    Aki másnak vermet ás, az bizony a stack pointer...

zéé77 logója
    zéé77 jelenleg nem elérhető " a szállító" zéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte járzéé77 a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2009 Jun
    Hol
    budapestnek nevezett nagy-nagy játszótér :D
    Üzenet
    1,641
    Blog bejegyzés
    2
    Kép
    42
    Hírnév szint
    34
    Szia Pic!A világért sem akarnék Veled összeveszni,de nem ti durrantottatok bele az autós pajtiba hátulról,mert a párod nem volt ott eléggé figyelmileg?Ezen szerintem nincs mit fellebbezni.És nem értem,hogyan jöhetne ki 50-50?Bár lehet valamilyen részlet nekem kimaradt a sztoriból....
    =^.^=

adri80 logója
    adri80 jelenleg nem elérhető Motoros adri80 van mire büszke legyenadri80 van mire büszke legyen
    Regisztrált
    2007 Sep
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,362
    Kép
    270
    Hírnév szint
    36
    Sziasztok!

A következő műszaki problémával fordulnék a hozzáértőkhöz:

Van egy 2007-es Yamaha S2-es Fazer-em, eddig fékbetét-problémán kívül soha semmi baja nem volt, mivel elég sokat megyünk, túrázunk (most 42.000 km van benne).....(mindig szakszervizben, mivel k...vára nem vagyunk műszaki emberek) elég sűrűn volt szervizeltetve, a tavalyi "nagyszerviz" után (kb. a gatyánkat is otthagytuk...) a szerelő srác említette, hogy már érzi, hogy nehezebb behúzni a kuplungot.... majd ha k...vára nehéz lesz, akkor lesz egy kis problem....

Kuplung-bowden-csere? Kuplungtárcsa-csere...??? Vagy mi....

Tegnap volt a "szezon első útja" a drágámmal, 340 km-es túrát tettünk meg (szegény őrangyalomnak egy párszor be kellett segíteni)... Na de a lényeg: alig bírtam behúzni a kuplungkart.... azt hittem csak a "6 hónapja nem motoroztam-effektus" !!! De nem így van, mert bedagadt a bal kézfejem reggelre, 5-6 éve motorozom (ezzel a motorral meg 2009-óta), soha-de soha nem volt még olyan, hogy egy kicsinél többet fájlaltam volna, rendszerint túra után közvetlenül merült fel.... Ja és szinte teljesen felengedett kuplungkarnál indul el...

Mit tanácsoltok, van-e valamilyen apróbb dolog, amit meg lehetne próbálni, mielőtt kuplung-felújítás lenne...
    Zöld Piszok lájkolja ezt.

Zöld Piszok logója
    Zöld Piszok jelenleg nem elérhető A CsamClub legzöldebb seggű téli fotósa Zöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2008 Aug
    Hol
    pösti vagyok
    Üzenet
    10,526
    Blog bejegyzés
    22
    Kép
    190
    Hírnév szint
    124
    Idézet Eredeti szerző adri80 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

A következő műszaki problémával fordulnék a hozzáértőkhöz:

Van egy 2007-es Yamaha S2-es Fazer-em, eddig fékbetét-problémán kívül soha semmi baja nem volt, mivel elég sokat megyünk, túrázunk (most 42.000 km van benne).....(mindig szakszervizben, mivel k...vára nem vagyunk műszaki emberek) elég sűrűn volt szervizeltetve, a tavalyi "nagyszerviz" után (kb. a gatyánkat is otthagytuk...) a szerelő srác említette, hogy már érzi, hogy nehezebb behúzni a kuplungot.... majd ha k...vára nehéz lesz, akkor lesz egy kis problem....

Kuplung-bowden-csere? Kuplungtárcsa-csere...??? Vagy mi....

Tegnap volt a "szezon első útja" a drágámmal, 340 km-es túrát tettünk meg (szegény őrangyalomnak egy párszor be kellett segíteni)... Na de a lényeg: alig bírtam behúzni a kuplungkart.... azt hittem csak a "6 hónapja nem motoroztam-effektus" !!! De nem így van, mert bedagadt a bal kézfejem reggelre, 5-6 éve motorozom (ezzel a motorral meg 2009-óta), soha-de soha nem volt még olyan, hogy egy kicsinél többet fájlaltam volna, rendszerint túra után közvetlenül merült fel.... Ja és szinte teljesen felengedett kuplungkarnál indul el...

Mit tanácsoltok, van-e valamilyen apróbb dolog, amit meg lehetne próbálni, mielőtt kuplung-felújítás lenne...
    Hát néha (én szerintem) meg kéne kenni a kuplungbowdent!
    Hétköznapi embernek a wd40-et javaslom (ez mindenre jó ), ha nincs otthon akkor egy kis varrógép olaj, ha az sincs akkor gázolaj (diesel) ha az sincs akkor fékfolyadék (mindegy milyen Dot-os).
    Az, hogy milyen bowden szerintem mindegy, hogy műanyag házas-e vagy sem mert ha koszos és azért szorul akkor ezek már nem rontanak rajta.
    A fékfolyadék előnye, hogy szétmar mindent, még a koszt is és nagyon hatásos! (én erre esküszöm, de csak a bowdenre vagy a házába) úgy is jó ha nincs kisinjekció vagy egyéb adagoló (gyógyszerboltban 50 ft) hogyha a csavarhúzót beledugjátok a flakkonba és arról csepegtetitek rá a bowdenra miközben mozgatjátok a kuplungkart, hogy jól behordjaezt addig kell folytatni amíg érezhető nem lesz a javulás.

"B" terv: eladni a motort mert vagy becsaptak titeket ennyi szervizeléssel vagy tényleg nem jó!
    Lehet én nem értek a motorhoz de az emzén ez segített mindig a kawával meg semmi gond sincs.
    Jobbára ártalmatlan!

adri80 logója
    adri80 jelenleg nem elérhető Motoros adri80 van mire büszke legyenadri80 van mire büszke legyen
    Regisztrált
    2007 Sep
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,362
    Kép
    270
    Hírnév szint
    36
    Helló!

Reméljük tényleg a bowdennel lesz gond és nem az egész kuplungművel...

Egyébként a Kawá(cská)val mindig gond van(ennek ellenére imádom!!!), akarom mondani szervízigényesebb, mint a Yama, a Yamának most van először "baja" 2007-óta.

Habár a Kawa nálunk nagyobb igénybevételnek van kitéve!

Zöld Piszok logója
    Zöld Piszok jelenleg nem elérhető A CsamClub legzöldebb seggű téli fotósa Zöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte járZöld Piszok a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2008 Aug
    Hol
    pösti vagyok
    Üzenet
    10,526
    Blog bejegyzés
    22
    Kép
    190
    Hírnév szint
    124
    Hát ha még egyszer sem kentétek meg akkor biztos!
    Jobbára ártalmatlan!

babulu logója
    babulu jelenleg nem elérhető Hivatásos Darazsász babulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte járbabulu a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2009 Mar
    Hol
    XV. Újpalota
    Üzenet
    1,711
    Blog bejegyzés
    12
    Kép
    143
    Hírnév szint
    30
    Adri, ha nem haragszol bemásoltam a hozzászólásod egy másik fórumba, ahol típusspecifikusak, értenek hozzá. Ha gondolod nézz be oda, nem bánod meg A márkaszervizeket meg el kell felejteni, mert ott csak lehúzzák az embert.
    Cogito ergo sum - Motorozok, tehát vagyok

s3ns3 jelenleg nem elérhető Benzintyúk s3ns3 sehol nem jegyzik mifelénk
    Regisztrált
    2012 Apr
    Üzenet
    5
    Hírnév szint
    0
    Adri,a kalapács mindenre megoldás,azzal minden javítható,és olcsó is az osanba

adri80 logója
    Regisztrált
    2007 Sep
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,362
    Kép
    270
    Hírnév szint
    36
    Most be lesz kenve, az biztos!

+ Válasz a Témára