Ma délután jön a doktor bácsi, és elviszi a beteget... Aztán majd kiderül... De jövő héten sem fogok sokat motorozni, mert D-ben leszek 4 napot, fejtágításon...Viszont ennyi idő alatt csak meggyógyul a picúr...
![]()
"Két kar, két kerék; félig ember, félig gép; fém test, ember szív; forr a vérem, útra hív... a motorőrület"
Segítséget kérnék, remélem házilag megoldható... Ma mentem volna gurulni egy kört, de 1 - 2 km után Nyuszika rángatni kezdett (úgy, ahogy az autók rángatóznak, ha nincs benzin) , majd leállt. Beindítottam, újabb km, majd megint rángat, leáll. Nagy nehezen visszahoztam a garázshoz, saját lábán. Nézem mi van, és felkeltette a figyelmemet, hogy a benzincsőben van valami. Benzincső leszed, kiönt, az a valami nem tudom kijött-e belőle, mert hiába tapicskoltam át a területet, nem találtam meg. Utána Nyuszi már nem is indult, bár lehet, csak azért, mert a karbi megszívta magát, ilyenkor pihi kell neki. Benzin van benne, bár nem túl sok.
Lehet, hogy több olyan valami is volt, eltömődött volna? Mit nézzek meg?
Teszek képet, bekarikáztam azt a valamit.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Az biztos (szerintem) hogy a benzinellátással van a gond. Viszont nem véglegesen akad el, csak nem a megfelelő mennyiségü benzint kapja a moci. A benzinszűrőt is megnézném a helyedben, kitisztogatnám. hogyha ez sem segít akkor szétkapnám a porlasztót, és kitisztítanám azt is, különös tekintettel a düznikre.. amiket ugye a gépkönyv szerint tűvel tisztogatni tilos, viszont hasznos, és célravezető![]()
Köszi, akkor már megvan a délutáni programom!Motort még úgyse szereltem soha, de autót már igen, ez se lehet nehezebb.
![]()
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Nos, 8 évig volt Simsonom, és az MZ, Java ugyanaz mint a szimó, csak nagyobbacskadirekt írtam porlasztót, karburátor helyett, mert azthiszem azmég nem karburátor.
Szerintem a fenti tünetek amiket írtál tipikus benzinellátás problémák, nem dugulás van, csak akadályozva van a csurgás.
Kicsit off lesz: anno volt egy suzuki Rf400asom, ugyanez a probléma volt, de hasonló okból. Abba a motorba, a suzuki lelkes mérnökei egy elektromos AC pumpát szereltek (benzinpumpa) dehogy minek azt senki sem tudta, mert elég lett volna olyan gravitációs megoldás, ami a régebbi motorokban is volt. De ők AC pumpát szereltek, ami hajlamos volt elakadni. Kis kalapácsütésekkel a pumpán orvosolni lehett a problémát, de ha ez éppen az M7esen következett be, akkor nem volt valami jó móka a leállósávban megbontani az idomot. Így kivetettem az AC pumpát, átalakítattam a benzincsapot, és a hagyományos gravitációs megoldással csurgott rendesen a benzin.
Na szóval. Szervizeltem a garázsban és még mindig nem tudom, hogy miért nem jó a féklámpám. Nem koszos, a fékkarnál is kattog a kütyü és nem is nyúltam semmihez.
Vagyis az indexeket kötöttem át, de ha azokat kiiktatom is ugyanaz a jelenség.
Egyfolytában fékezek.
Megnéztem a biztosítékokat is. Mi a fax van?
Nem lehet fordítva összedugni és még csak össze sem érnek.
Kész röhej.
Bármikor meghalhatsz. Tovább élni az, amihez igazán bátorság kell.
Könyvjelzők