+ Válasz a Témára
163. oldal, összesen 166 ElsőElső ... 63113153158159160161162163164165166 UtolsóUtolsó
Eredmények 1,621-tól/től 1,630-ig összesen 1658
Like Tree61Lájk

Téma: Főzés

brigó logója
    brigó jelenleg nem elérhető kényelmi motoros brigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte járbrigó a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2010 May
    Hol
    Pilisszentiván
    Üzenet
    2,002
    Blog bejegyzés
    17
    Kép
    21
    Hírnév szint
    38
    Idézet Eredeti szerző picar Üzenet megjelenítése
    Szaloncukor első felvonás mára kész Cukormentes rumos-diós összecsokizva pihenget a kamrában, a vajkaramella meg hűl boldogan. Mind a kettő nagyon finom Nemsokára teszek képet is, csak kiteregetek.
    Képeeet??? Nem kóstolót akartál írni??
    nana lájkolja ezt.
    „Ne alacsonyítsd le az igazságot azzal, hogy vonakodó elmékre erőlteted!

birge logója
    birge jelenleg nem elérhető Az igazi nyuszimotoros birge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte járbirge a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2008 Mar
    Üzenet
    7,177
    Blog bejegyzés
    108
    Kép
    174
    Hírnév szint
    91
    Idézet Eredeti szerző picar Üzenet megjelenítése
    Bátor vagy. Mi lesz a menü?
    Borleves, karácsonyi tésztasaláta, pezsgőben főtt csirke, desszertnek meg mézeskalács és olyan somlói-szerű izé, amit néha szoktunk csinálni. Szóval a desszert nem lesz idegen terep
    Amúgy meg naná, hogy bátor vagyok, ha mindig csak olyat ennénk, amit meg tudok csinálni, hamar ráunnánk arra a három fajta kajára
    birge kisbetűűűű!
    "a birge, aki benzin nélkül is tud motorozni. Simán eltolja az uticélig".

picar logója
    picar jelenleg nem elérhető Csipcsiripp :) picar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte járpicar a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2008 Jan
    Hol
    Acélváros
    Üzenet
    4,603
    Blog bejegyzés
    12
    Kép
    1032
    Hírnév szint
    64
    No házi szaloncukor fronton úgy állunk, hogy végül háromféle készült.
    Rumos-diós EZ alapján a recept alapján: Annyi megjegyzéssel, hogy kell bele egy kis kekszpor, hogy keményebb legyen. Pár csepp édesítőt tettünk még bele, de ez abszolút ízlés kérdése.
    Rumos-kakaós - ez a kókuszgolyó receptje alapján, viszont semmilyen tejterméket nem raktam bele, tehát vízzel dolgoztam össze tej/margarin helyett a cuccot
    Vajkaramellás EZ alapján - hát ez bukás recept volt, mert max kanalazni lehetett volna. Végső megoldásként újrafőztem az egész cuccot kekszporral, de nagyon sok kellett, hogy megálljon a massza, úgyhogy kicsit elvette a karamella ízét. Egyébként teavajból és nádcukorból készült.

A máz mindegyiknél Tibi étcsokiból és teavajból volt összeolvasztva. Villára téve forgattam meg a csokiban és sütőpapírra kiszedve száradtak.
    Csomagoláshoz pedig vékony sütőpapírt vágtam, krepp-papírt és alufóliát. Ilyen sorrendben tekertem bele a cukkereket is.

Ízre nekem egész bejönnek, még nem számoltuk ki végül mennyibe került. De időben nem volt olyan vészes. Összesen kb. 180 db. készült, durván egy nap melóval.
    Amúgy az ízről kérdezzétek NaNát DSCF4032.jpg
    Utoljára picar módosította 2011.12.27., 21:27-kor
    nana, csacskamacs and bestofbuda like this.
    Aki másnak vermet ás, az bizony a stack pointer...

sp1szacsa logója
    sp1szacsa jelenleg nem elérhető Motorbiciklista sp1szacsa a hírneve előtte jársp1szacsa a hírneve előtte jársp1szacsa a hírneve előtte jársp1szacsa a hírneve előtte jársp1szacsa a hírneve előtte jársp1szacsa a hírneve előtte jársp1szacsa a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2009 Feb
    Hol
    Kleine Haus
    Üzenet
    1,355
    Blog bejegyzés
    16
    Kép
    308
    Hírnév szint
    29
    Sörkifli

70dkg liszt
    2 tojás
    1 kefir
    1dl tej
    1dl étolaj
    5dgk élesztő
    1 ráma margarin
    1 evőkanál cukor
    1 evőkanál só
    1 tojás sárgája a sütés előtti kenéshez
    Szezámmag vagy tökmag a kifli tetejére

A margarint kikeverem a sóval, felfuttatom a langyos cukros tejben az élesztőt.
    Kimérem a keverő tálba a lisztet bele a 2 tojást, a kefirt, olajat és a felfutott élesztőt, SÓ csak a margarinhoz kell ebbe nem!
    A tésztát jól összedolgozom, hogy elváljon a keverőtál falától…
    8 gombócra osztom kb nagy tányér nagyságúra nyújtom és megkenem a sós margarinnal, egy másik gombócot is kinyújtok, és azt ráteszem a meg kentre.
    Késsel elvágom 4 szeletre a szeleteket még 3 fele így 12 cikket kapok, a szélesebb felétől szorosan feltekerem és a margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszem kb egy normál tepsibe 24 db kerül tojás sárgájával meg kenem és ízlés szerinti magvakkal vagy reszelt trappistával díszítem.
    Fontos hideg sütőbe teszem hő keveréses üzemmódban 180 fokon (20-25 percig) zsemleszínűre sütöm. kb. két tepsivel lesz, várjuk első meg sütés után, hogy kihűljön egy kicsit a sütő!!!!!

nana, csacskamacs and csincsu like this.
    "Aki magányosan él, azt nem lehet otthagyni... De az ember sosoem szűnik meg álmodni. Az álom a lélek tápláléka, ahogy az élelem a test tápláléka...

nana logója
    nana jelenleg nem elérhető nanana, Life is Life! nana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Apr
    Hol
    Árpádföld
    Üzenet
    9,886
    Blog bejegyzés
    131
    Kép
    25762
    Hírnév szint
    10
    Gyümölcscentrifugával préseltünk alma meg narancslét. Viszont egy csomó gyümölcsrost megmaradt. nincs szívem kidobni.
    Arra gondoltam, csinálnék belőle valami sütit.. kekszfélét, ami sokáig eláll vagy ilyesmit.
    Nincs valakinek ötlete? Receptje?

mina logója
    mina jelenleg nem elérhető Ősblogger mina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Jun
    Hol
    Otthon.
    Üzenet
    3,714
    Blog bejegyzés
    266
    Kép
    1571
    Hírnév szint
    64
    ...talán aszalni lehet belőle valamit... ha nincs aszalógéped, a sütőt kitámasztod és kis lángon lassan szárítod amíg a megfelelő állagot el nem éri...

No, de itt a csokigolyó recept, amit néhányan kóstoltak már.
    Mindenütt jó, de legjobb motoron! www.minafoto.hu www.goldlaser.hu

mina logója
    mina jelenleg nem elérhető Ősblogger mina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jármina a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Jun
    Hol
    Otthon.
    Üzenet
    3,714
    Blog bejegyzés
    266
    Kép
    1571
    Hírnév szint
    64
    Nah, próbálom feltölteni....

mina logója
    Regisztrált
    2006 Jun
    Hol
    Otthon.
    Üzenet
    3,714
    Blog bejegyzés
    266
    Kép
    1571
    Hírnév szint
    64
    No se a galériába, se ide nem tudom csatolni.... No majd legközelebb.

nana logója
    nana jelenleg nem elérhető nanana, Life is Life! nana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte járnana a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2006 Apr
    Hol
    Árpádföld
    Üzenet
    9,886
    Blog bejegyzés
    131
    Kép
    25762
    Hírnév szint
    10
    Ez most nem főzés, csak egy kérdés:
    Kell-e valakinek japán kristálygomba.

Kedden kaptam egy adagot, kétszer csináltam már belőle limonádét, de már most kétszer annyi van. Nem szívesen dobnám ki.

macs logója
    macs jelenleg nem elérhető Segédmotoros macs a hírneve előtte jármacs a hírneve előtte jármacs a hírneve előtte jármacs a hírneve előtte jármacs a hírneve előtte jármacs a hírneve előtte jármacs a hírneve előtte jár
    Regisztrált
    2007 Jun
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    933
    Blog bejegyzés
    2
    Kép
    31
    Hírnév szint
    28
    Az mi? Mire jó? Mennyire macerás? Volt olyan kolléganőm, aki itta, de már abba hagyta...
    Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

+ Válasz a Témára

A téma címkéi

Könyvjelzők

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted