A továbbtanulás mint olyan, szükséges rossz. Kedvem eddig sem volt, ezután sem lesz. De úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb megvan a papír, annál hamarabb húzhatok ki innen melegebb éghajlatra. Ezért is nézegetek olyan sulikat, ahol meg lenne a diploma annyi idő alatt, mint az alap. Érni így se úgy se ér semmit egyik sem kint.
Érdekes dologra kérdeztél rá. Amikor felvételiztem mondtam, hogy tervbe van a diploma, ha nem is szeptembertől, de utána, mert kell. Erre a főnököm és a hr is bólogattak és hozzátették, hogy akarták is kérdezni. A fricska az egészbe, hogy egy munkaerő közvetítő cég kölcsönöz nekik, egyelőre határozott fél évre. A kollégám, akinek decemberben járt le a fél éve sem lett állományba véve, csak határozatlanra hosszabbították. Én nem akarok semmit attól, hogy lenne egy diplomám, csak azt hogy adott esetbe egy állásinterjún ne basszák ki az önéletrajzom megnézés nélkül, mert nincs ott egy akármilyen diploma. Ennyi a célom semmi több. Úgy vagyok ezzel az egésszel, mint egy kötelező valami, ami nem leányálom, de muszáj.
Még egy érdekesség, ami a szakválasztásom illeti. Ami érdekelne, az nálunk nincs felsőoktatásban, amilyen formában meg van, ahhoz én kevés vagyok. Viszont ha már van egy felsőfokú OKJ-s szarnak nevezett végzettségem, amivel pont semmit nem érek, hát gondoltam ilyen irányba kéne orientálódni. Eredetileg azért kezdtem még annó bele, mert azzal kecsegtettek, hogy amit ott tanulok, majd szépen be fogom tudni számíttatni egy diplomába és sétagalopp lesz az. Most már úgy látom az ismerősi körömben, hogy ez hiú ábránd, mert mindig talál kifogást a felsőoktatási intézmény, hogy ne mentesítsen, holott törvényi előírás lenne... Ez is egy szép sztori. Na mindegy, legalább ismerős lesz, amit tanulok. Legalább is, ahogy néztem, még ha nem is olyan mélységeiben, mint ahogy korábban de sok mindent már tanultam.
Most egyelőre ez az órákra járás, ami kicsit aggaszt. Ill. elvileg van valami olyan, hogy távoktatás, ahol a te ritmusodhoz igazodnak a tárgyak. Ebből sem tudom mi igaz. Valakinek tapasztalat?
Cogito ergo sum - Motorozok, tehát vagyok
Áh értem. Munkaerőizén keresztül kicsit más a dolog.
Amúgy mi felé orientálódsz?
Aki másnak vermet ás, az bizony a stack pointer...
![]()
Igen, így más a gyerek fekvése.
Hát az OKJ-sből és a mostani munkámból kifolyólag mindenféleképpen valami gazdasági irányba. Eddig pénzügy-számvitelbe gondolkodtam, de azt hiszem az nem a 3,5 éves kategória. Most épp a gazdálkodás és menedzsment az új kiszemelt, bár eddig hallani sem akartam ilyenről, mert ami felkapott az nekem sose tetszik. Bölcsész sem leszekDe bármilyen ötletet szívesen fogadok, főleg ha valakinek olyan van, hogy x.y. pesti egyetemen, fősulin, vagy ide kihelyezett karon pikk-pakk el lehet végezni a fent említetteket, vagy valamilyen gazdasági izébizét
![]()
FuuuuujEz a pü-számvitelnek szólt...
Ennek csak az első felével vagyok kibékülve a másikat rühellem.
Gazdálkodás és menedzsment jó, viszonylag általános tudást ad és szerintem van még benne szufla jó pár évig, meg onnan még azért ha megtetszik a dolog sokfelé indulhatsz ezen a területen belül (kontrolling, szervezetfejlesztés, ilyenek). És e mellé még tudnád is hasznosítani az OKJ-s tudásod. Amúgy ha könnyen elvégezhető sulit keresel, és nem feltétlen a mély tudást hajszolod, akkor ajánlom figyelmedbe pl. a Zsigmond Király Főiskolát. Van egy ismerősöm aki ott végzett BSc-n, és hát ööö nem túl okos. Gazdasági kérdésekben általában sírva borulok le a székről ha megszólal, mégis lett egy diplomája normál idő alatt. (Őt emlegettem a dühöngőben, aki szponzorálásból írt szakdogát mégsem értette miért éri meg egy cégnek szponzorálni.) Most itt Miskolcon jár MSc-re, utálja is rendesen, vajon miért???![]()
Utoljára picar módosította 2012.01.29., 23:49-kor
![]()
Igen, én is nézegetem ezt a ZSKF-et. Meg még az ÁVF-et, BKF-et. Igazából tényleg csak a papír kell, mert a lényeget az ember úgyis a gyakorlatban szedi magára, szerintem. És még mindig az a tapasztalatom, hogy több az olyan hely ahol a releváns tapasztalat számít és nem a sok, hangzatos papír. 5 év tapasztalat ki tud váltani egy papírt. No meg a nyelvtudás az még nagyon kell.
Egyelőre azt nézem, hogy milyen irányba lehet szakosodni. Pl. a Drágámnak egy informatikus közgazdász diplomája van a GDF-ről (azt is néztem, hátha) és az Óbudai Egyetem ezt a szakot próbálta meghagyni az üzleti informatika szakirányába. Csak az a baj, hogy ahhoz képest, hogy közgazdás képzés és az alap a gazd. menedzsment még programozni is kell. Az asszem kiesett. Mert bár érdekes az informatika és tanulnám és szivesen, de asszem nem ilyen mélységekben![]()
Ha meg akarod magad szopatni, akkor hajrá. Én is épp azt teszem... Gazdaságinformatikus leszek egyszer majd... Hivatalosan pénteken lett volna a diplomaosztóm, na hát majd lesz helyette 2013 júniusában![]()
![]()
birge kisbetűűűű!
"a birge, aki benzin nélkül is tud motorozni. Simán eltolja az uticélig".
Sziasztok!
A Dunaújvárosi Főiskoláról tök jókat hallottam mostanság.Babulu, a felvi.hu-n tudsz szakra és sulira is keresni. Ott a szakok mellett zárójelben ott van 1-2-3 szám, és alul kisbetűs részként az, hogy abban a suliban hogyan oldják meg a konzultációkat. Nálunk az ELTE-n általában havi 1 péntek-szombat egész napot jelent, vagyis félévente 4-5 alkalom. Szerintem ez nem vészes, és szabiból is megoldható, különben én sem tudnék járni. Ráadásul már a szorgalmi időszak kezdete előtt megvan az órarend (jó esetben, mert előző félévben még novemberben sem volt fix), így lehet előre tervezni.
A vizsgákat is igyekeznek hétvégére, vagy estére tenni, persze kivételek vannak. Aztán pl. az Óbudai Egyetem Bánki gépészén minden szombaton kell járni. Gödöllőn a gépészre 1 hét hétfő-szombat végig, plusz még egy pár hétköznap. Meló szempontjából nem túl szerencsés. Ha nem akarsz sokat szívni, és tényleg csak a papír számít, szerintem valami könnyebbet válassz. Ha gazdasági vonalon helyezkednél el, azért sokat számít, hogy szakirányú legyen. Bár könnyűnek egyik sem mondható, mert arra nem lehet alapozni, hogy az órán hallottakból ,,megélsz", mint ahogy én tettem 12 éven keresztül. Gondolom elnézőbbek a levelezősökkel, de az anyag ugyanaz, csak az önfejlesztés része szükségesebb. Én nem bántam meg, hogy belevágtam, tanulni mindig hasznos, és néha nagyon tele volt a nem létezőm, de annál nagyobb volt az öröm, amikor ezen a féléven is átlendültem. És már túl vagyok a felén!
Ráadásul új embereket ismertem meg, olyanokat is, akik 3 gyerekkel ülnek a padban és nagyon szorgalmasak.
Emellett jó kis közösség alakult ki, van facebook csoportunk és közös mail cím is, ahová mindenféle hasznos infót és jegyzetet töltünk fel. Szerintem ne gondolkozz, menni fog, és büszke leszel magadra! Szóval hajrá, sok sikert!
![]()
Four wheels move the body - but two wheels MOVE THE SOUL!
Vizsgaidőszak... már megint.
És, még mindig fura tettekre sarkall. Előző vizsgaidőszakokban könnyű dolgom volt, motort nézegettem, ha untam a tanulást. Ez ugye kiesett. Erre mit csináltam? Nekiálltam vasalni! Amit normál körülmények között csak akkor, ha fegyvert szorítanak a fejemhez.Ha nem lenne minden vizes odakint, és visszakaptam volna a megélezésre adott fűnyírókésemet, szerintem még annak is nekiálltam volna... (Fűnyírást addig halasztgatom, amíg nem kell kaszás embert hívni, mert nekem lelkiismeret furdalást okoz a fűnyírás. Mit ártott szegény füvecske, hogy bántanom kelljen? Tuti fáj neki a vágás.)
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Könyvjelzők